Theatercursus

Zin in een theatercursus voor beginners?

Over de theatercursus

Voor wie?

Deze lessenreeks richt zich  tot iedereen  die graag wil acteren. Ongeacht of je op dit vlak al wat ervaring hebt of niet: samen met Steph ga je je eigen weg regelrecht richting vrijheid om te spelen met woorden en met alle gedaantes die je in je hebt!

Beschrijving cursus
We spelen theaterteksten van anderen maar je krijgt ook de kans om je eigen woorden te schrijven en te brengen. De coaching in dit alles door Steph is erop gericht je eigen spel/acteermogelijkheden te ontdekken én te vergroten vanuit je eigen (veelal tot dan toe ongekende) mogelijkheden! Daarnaast is deze lessenreeks tevens een mooi opstapje in persoonlijke ontwikkeling: vergroten van je zelfbewustzijn, assertiever worden (je niet meer overal en altijd weg laten drummen), durven praten in het openbaar, enz…Tussen de bedrijven door vergroot je dus tevens je zelfkennis en -vertrouwen en leer je te spreken in het openbaar wat ineens ook aardig is meegenomen. Kortom: een doeltreffende theatercursus waarin je ofwel in de veiligheid van je eigen omgeving (online) één op één privéles krijgt van Steph ofwel in groep live je samen speelt met anderen o.l.v. Steph.

Hoe?

 • Eén op één ONLINE in 15 privé(Zoom)lessen van telkens 75 minuten met Steph vrij in te plannen volgens je eigen agenda
 • OF
 • LIVE in 10 groepslessen op woensdagavond van 19.30 u tot 21.30 u in Designcenter “De Winkelhaak” (op 5 min. wandelafstand van centraal station Antwerpen en met  betaalparking voor de deur van “De Winkelhaak”)

Over Steph
Steph Goossens is orthopedagoog, maatschappelijk werker en ging op latere leeftijd pas als acteur aan de slag . Inmiddels is hij ruim 21 jaar bij het grote publiek bekend van zijn acteerwerk in theater, film en televisie. Daarnaast werkte hij ook geruime tijd als docent drama, toneel, repertoirestudie en literaire creatie in het Deeltijds Kunstonderwijs.

Naast theater-, tv- en filmopdrachten werkt  Steph als speltrainer voor grote en kleine bedrijven waar hij naast de CEO’s en leidinggevenden ook de werknemers in hun onderlinge communicatie en/ of deze met hun klanten traint.

Praktisch

Lesdata groepslessen

25/01/23 – 1,8,15,22/02/23 – 1,8,15,22 en 29/3/23 (toonmoment)
telkens van 19.30 u tot 21.30 u.

Locatie
Designcenter “De Winkelhaak”, Lange Winkelhaakstraat 26-2060 Antwerpen (5 min wandelafstand centraal station en betaalparking voor de deur)

Prijs groepslessen
275 Euro pp (voor studenten tot 21 jaar ) en 375 Euro pp (voor volwassenen) voor 10 live lessen van telkens 2 lesuren incl. verzekering , tekstmateriaal en toonmoment . Factuur na ontvangst van inschrijvingsgeld.BTW inbegrepen.

Prijs Privé onlinelessen
995 Euro (Excl.  21%BTW) voor 15 prive(zoom)lessen van telkens 75 minuten incl. één op één-les van Steph, tekstmateriaal dat per post wordt toegezonden alsook een  cameraopname van iedere onlineles die je nadien als toon- en leerdocument krijgt toegestuurd. Factuur na ontvangst van inschrijvingsgeld. 

Hoe inschrijven?
Je deelname van zowel de groepslessen  als de privécursus online is pas officieel na ontvangst van je inschrijvingsgeld op rekeningnummer:IBAN BE 48-001-6938070-27 van Victoria MSD BV

Heb je nog vragen?
Stuur een mailtje naar info@stephgoossens.be en we antwoorden je heel snel terug!


Lezingen 'Pesten kan niet meer'

Lezingen en bedrijfssessies "Pesten kan niet meer"

Het moet stoppen dat pesten. Het brengt teveel nodeloos verdriet met zich mee , vooreerst bij het kind of de volwassenen die gepest wordt maar ook bij de directe omgeving van het slachtoffer.

We zijn het er allemaal over eens dat pesten voor niets goed is en toch verschijnen er nog met de regelmaat van de klok intrieste verhalen in de pers die het tegendeel bewijzen.

Echter, het is belangrijk te weten dat het weer goed komt ook. De eerste stap hiertoe is dikwijls de moeilijkste: toegeven dat je het niet alleen kunt oplossen.

Daarom is de lezing van en met Steph méér dan een goede ijsbreker

Wil jij ook een lezing tegen pesten organiseren met Steph als spreker? Dat kan! Uit dit aanbod kun je kiezen

 • Voor scholen:
  “PESTEN KAN NIET MEER”, 45 minuten + 15 minuten vragenronde.
 • Voor oudercomités, bibliotheken, serviceclubs , welzijnsraden en verenigingen:
  “PESTEN KAN NIET MEER”, 75 minuten + vragenronde .
 • Voor bedrijven:
  “PESTEN KAN NIET MEER (op de werkvloer)” : één of halve dag-sessie “in company” op maat van het bedrijf)

Pesten op het werk, het is iets van alle tijden en geen enkel bedrijf ontsnapt er aan want waar mensen moeten samenwerken ontstaan vroeg of laat spanningen die  als ze niet tijdig worden aangepakt kunnen ontsporen in kleine of zelfs grote drama’s en deze laatste halen dan weer maar eens het nieuws.

De bedrijfsversie van Steph’s lezing “Pesten kan niet meer ” op maat van uw bedrijf met tips, tricks en oefeningen om op een constructieve, positieve manier samen te werken en tot nog betere intermenselijke én bedrijfsresultaten te komen.

Stuur een mailtje met je vraag en plan omtrent een lezing of een bedrijfs-sessie omtrent dit thema naar info@stephgoossens.be en dan neemt Steph zelf contact me je op.

Artikels in de pers

Het Laatste Nieuws


Communicatietrainingen

Acteren voor bedrijven?

Je komt er verder mee dan je denkt!

Als acteur leer ik managers en medewerkers beter met elkaar en met hun klanten omgaan. Wellicht klinkt dat nogal frivool want communicatie in bedrijven is toch een uitermate serieus en verantwoordelijk werk en hoe zou een acteur dat dan kunnen doen?

Wel, het gebeurt steeds meer omdat je als bedrijf in deze op maat gemaakte individuele programma’s kwaliteiten en vaardigheden ontwikkelt die voor mij als acteur basisvoorwaarden zijn binnen mijn vak maar in bedrijven steeds meer gezien worden als communicatiemiddel waarmee je je als manager of medewerker kunt onderscheiden, ook naar je klanten toe.

Ik denk hierbij aan empathie, kwetsbaarheid, geloofwaardigheid, verbeeldingskracht, een zeer brede kijk op mens en maatschappij, teamwork en dienstbaarheid aan het geheel. Bovendien durf en kan ik als acteur zeggen wat in het bedrijf niet gezegd mag worden: een autoritaire chef die nauwelijks luistert, een team dat niet goed samenwerkt,…

Hoe gaan buschauffeurs om met moeilijke reizigers? Hoe ga je om met pestgedrag op het werk ? Hoe leg je als teamleader of ploegbaas uit aan een medewerker of team dat de samenwerking niet vlot? Hoe leg je als leider de juiste klemtonen in een functioneringsgesprek? Hoe zeg je als medewerker in een bedrijf je mening zodat ze niet alleen gehoord wordt maar men er ook mee aan de slag gaat?

Als acteur maak ik dat zichtbaar en ben ik levende leerstof die veel langer blijft hangen dan een uitsluitend theoretische uitleg. Bovendien kun je er als manager
en medewerker direct mee aan de slag in de praktijk.

Hoe wordt er gewerkt?

In een intakegesprek geeft het bedrijf aan wat de noden zijn.

Wij maken op basis hiervan een voorstel waarin eventuele theorie van interventie professionals en praktijkoefeningen op mekaar worden afgestemd. En dit binnen het daarvoor door het bedrijf ter beschikking gestelde tijdsbestek.

Referenties

De laatste zes jaar werd ik als acteur al door verschillende grote bedrijven uit de chemie, petrochemie, sport business en hotellerie hiervoor ingeschakeld (namen krijgt u op verzoek).

Ik geef deze trainingen naast het Nederlands ook in het Frans en in het Engels.

Hiernaast ben ik ook beschikbaar voor kleine en middelgrote vzw’s in de profit en non-profit sector maar ook eenmanszaken waarin de zelfstandige ondernemer / creator een klankbord wil voor zijn/haar communicatie- plannen kunnen bij mij terecht.

Geinteresseerd?

Stuur een mailtje naar info@stephgoossens.be